https://www.bloomingkids.nl/noodopvang/l42c1

   Terug naar nieuwsoverzicht
  Noodopvang

  Noodopvang

   
  Dinsdag 31 maart jongstleden maakte het kabinet bekend hoe de coronamaatregelen eruit gaan zien na volgende week maandag 6 april. Premier Rutte kondigde aan dat de sluiting van kinderopvang en scholen in ieder geval wordt verlengd tot en met 28 april. Dit betekent dat de kinderopvang en scholen alleen geopend blijven voor noodopvang aan ouders werkzaam in de cruciale beroepen. Als gevolg van de verlenging van de sluiting van de kinderopvang zal ook de compensatieregeling eigen bijdrage kinderopvang worden verlengd tot en met in ieder geval 28 april.
  De maatregelen van het kabinet geven vooralsnog onvoldoende duidelijkheid over de situatie in de meivakantie.
  Zodra wij meer nieuws hebben,  zullen wij u informeren.

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Blooming Kids

  bron: Brancheorganisatie Kinderopvang

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Blooming biedt gratis kinderopvang voor ouders in cruciale beroepen.

  Cruciale beroepen

  Het Kabinet vindt het belangrijk dat mensen met cruciale beroepen aan het werk kunnen blijven en er voor hen opvang beschikbaar is. Vanaf maandag stond de kinderopvang meteen klaar om alle kinderen op te vangen van één of twee ouders met een cruciaal beroep. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, en het niet zelf lukt zelf de kinderen op te vangen, kan er een beroep worden gedaan op de school en/of kinderopvang (dagopvang , buitenschoolse opvang , gastouderopvang)

  Ik maak normaal geen gebruik van kinderopvang, maar ik werk wel in een cruciale beroepsgroep. Kan ik gebruik maken van de (nood)opvang?

  Ja de (nood)opvang is beschikbaar voor alle kinderen van wie één van de ouders werkt in een cruciale beroepsgroep, dus ook voor ouders die normaal geen gebruik maken van kinderopvang. de (nood)opvang is ook voor deze ouders gratis. Voor informatie over de noodopvang kunt u terecht op de website van bloomingkids.nl.

  Ik werk in een cruciale beroepsgroep en maak al gebruik van kinderopvang, maar ik heb meer opvang nodig.

  De (nood)opvang is beschikbaar voor u als ouder in een cruciale beroepsgroep. Wanneer er meer opvang nodig is dan in een normale situatie, is dat mogelijk.

  Hoe kan ik gebruik maken van de noodopvang?

  Voert u een cruciaal beroep uit? En wilt u een beroep doen op de noodopvang voor uw kind(eren)? Neem dan contact met ons op via: info@bloomingkids.nl of vult u het formulier in.